fbpx

8 april 2021

#27 Claimy Anthonissen: Mijn verhaal

LUISTER DEZE AFLEVERING OP SPOTIFY / APPLE / GOOGLE

In deze aflevering ga ik mijn eigen ondernemersverhaal delen. Vaak zie je mensen pas als ze al succesvol zijn, maar daar gaat natuurlijk een heel traject aan vooraf. Ik wil dit delen om jullie te inspireren. Want als ik het kan, kan jij het ook!

Jeugd

Ik heb een normale jeugd gehad. Mijn ouders waren geen ondernemers maar werkte in loondienst. Met mijn broer en ouders woonde ik in een klein dorpje. Mijn broer en ik hebben nooit een hele close band gehad, maar konden het wel altijd goed met elkaar vinden. Nu doet hij de montage van mijn podcasts en werken we dus samen, ik denk dat we closer zijn dan ooit tevoren.

Moeilijke tijd

Op mijn twaalfde gingen mijn ouders scheiden, dat was een hele grote klap. In datzelfde jaar ging ik naar de middelbare school. Hier werd ik vrijwel meteen gepest.
Er veranderde in die tijd heel erg veel, ik kwam in een stad waar alles heel anders ging en had allemaal nieuwe mensen om me heen.
Ik wilde dat mensen me nergens anders op konden pakken dan dat ik ‘lelijk’ was, zo dacht ik namelijk over mijzelf. Hierdoor wilde ik altijd de beste van de klas zijn, de grappigste zijn en wilde ik dat iedereen mij aardig vond. Ik deed er daarom alles aan om iedereen blij te maken, maar dat kan natuurlijk niet. Hierdoor ben ik tot op de dag van vandaag echt een pleaser.

Juiste mensen ontmoeten

Mijn moeder heeft veel voor me gestreden en zo ben ik uiteindelijk op de juiste middelbare school terechtgekomen. Toen ik op deze middelbare school kwam ontmoette ik vriendinnen de mij een stuk van mijn zelfwaarde hebben teruggegeven. Ze accepteerde me meteen voor wie ik was. Een paar van die vriendinnen zijn nu, vijftien jaar later, nog steeds mijn beste vriendinnen. Ook ontmoette ik in die tijd mijn huidige vriend, Wouter. We zijn nu ruim 13,5 jaar samen.
Die combinatie van mijn vriendinnen en mijn relatie hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf weer werd.
Ik heb echt geleerd dat je de mooiste, fijnste en gelukkigste versie van jezelf bent, als je daadwerkelijk jezelf bent. Ik denk dat als je volledig jezelf bent hieruit de beste relaties voortkomen. Dit geldt niet alleen voor privérelaties, maar ook voor zakelijke relaties.

Studeren

Na de middelbare school ging ik studeren. Ik heb voor de studie Leisure Management gekozen. Ik vond het meteen een leuke studie, maar ik raakte snel verveeld. Daarom ben ik er nog een tweede studie naast gaan doen. Deze studie duurde een jaar. Toen die studie klaar was heb ik mijn eerste bedrijf opgericht, dit was in 2013, ik was toen 21. Ik werkte hard aan mijn netwerk en was druk bezig met het afronden van mijn andere studie.

Werken

Na mijn studies heb ik drie banen gehad. Één hiervan was bij een trouwblog. Dit was geen succes. Ik heb hier vier maanden gewerkt waarna zij een rechtszaak tegen mij als 22-jarig meisje hadden gespannen. Ik kan hier nog steeds pisnijdig van worden, maar het heeft me ook veel geleerd.
Bij mijn laatste baan heb ik ongeveer anderhalf jaar gewerkt. Eerst als webredacteur, daarna in de sales en uiteindelijk werd in manager van de grootste trouwbeurs van Nederland. Ik werkte enorm veel en mijn netwerk in de trouwbranche groeide enorm. Maar ik had steeds minder tijd voor mijn eigen bedrijf.

Ik wist altijd al dat ik een ondernemer was. Ik kan namelijk niet zo goed tegen autoriteit en ik heb veel eigen ideeën. Ik wilde meer zelf gaan profiteren van mijn eigen harde werk en ik wilde meer vrijheid om te werken waar en wanneer ik wilde.

Ondernemen

In november 2017 besloot ik mijn fulltimebaan op te zeggen en mezelf volledig te focussen op mijn eigen business. Met het geld wat ik had wist ik dat ik het ongeveer twee maanden zou redden. Maar je moet bereid zijn om iets op te geven voor het ondernemerschap.
Ik had toen al een bedrijf wat bruiloften organiseerde, dit heet ‘The Wedding Department’. Ik organiseerde mooie bruiloften maar het waren er nog te weinig en ik vroeg er te weinig geld voor.

Een paar maanden eerder had ik mijn eerste workation georganiseerd. Ik wilde met een groep ondernemers naar Marokko om daar te brainstormen, elkaar te helpen, te feedbacken en Marrakech te ontdekken. Ik zette het idee op mijn facebook en binnen een uur was het uitverkocht. We zijn toen met tien vrouwen vertrokken waarvan ik er maar twee van tevoren kende.
Terwijl we daar waren kreeg ik een heleboel berichten van mensen die mee wilden, waardoor ik het nog een tweede keer ben gaan doen. Dit werd een derde keer en uiteindelijk organiseerde ik zo’n tien workations per jaar.

Marokko als niche

Voor de workations was ik vaak in Marokko, maar de bruiloften organiseerde ik nog steeds in veel verschillende landen. Ik had het gevoel dat ik mezelf niet meer kon bijhouden. Ik wilde een eigen niche creëren dus ik ben me gaan specialiseren in Marokko. Het bedrijf rondom de bruiloften en workations in Marokko heb ik ‘The Souk Department’ genoemd.

Toen begon het balletje echt te rollen. Steeds meer mensen kende The Souk Department. Uiteindelijk organiseerde ik tien workations en twaalf bruiloften per jaar. Daarnaast deed ik nog losse opdrachten zoals een Moederdag campagne voor My Jewellery waarbij veel bekende vrouwen mee naar Marrakech zijn gegaan.

Afgelopen jaar

Toen kwam corona waardoor er een heleboel is veranderd. Eigenlijk alles wat je nu van me ziet heb ik het afgelopen jaar ontwikkeld. De businesscoaching deed ik altijd op workations offline, maar doe ik nu online met ‘The Souk Academy’. Daarnaast zijn de podcast, mijn Instagram Stories en het groepscoaching programma allemaal het afgelopen jaar ontwikkeld. Mijn business is dus totaal omgegooid, ik heb een nieuw bedrijf gestart en mijn team is gegroeid.
Ik weet ieder jaar mijn omzet te verdubbelen, en dit jaar is het zelfs verdrievoudigt.

Ik vond het best spannend om mijn verhaal zo te delen, dit was heel persoonlijk. Ik zou nog veel meer kunnen vertellen over wat ik allemaal heb gedaan. Mocht je dat leuk vinden, laat het me dan vooral weten!

De CEO chats podcast is er om jou een goede dosis motivatie, creativiteit en inspiratie te geven op het gebied van ondernemerschap. Claimy en haar ambitieuze vrouwelijke gasten delen in deze marketing podcast bruikbare strategieën voor meer succes, sales, omzet, productiviteit en een ijzersterke marketing mindset. Alles om jouw business naar het volgende level te tillen!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT