fbpx

1 maart 2021

#18 Van zzp’er naar team, hoe zit dat?

LUISTER DEZE AFLEVERING OP SPOTIFY / APPLE / GOOGLE

In deze aflevering ga ik in gesprek met Suzanne Meijers, die het boek ‘Geen gedoe met personeel‘ heeft geschreven. Suzanne is arbeidsrecht advocaat en heeft dit boek geschreven voor iedereen die met personeel werkt, of dit in de toekomst van plan is. Hoe ga je van zzp’er naar team?

Suzanne is al bijna 20 jaar arbeidsrecht advocaat, ondernemer en schrijfster. Suzanne heeft het boek ‘Geen gedoe met personeel’ geschreven: “Ik vind het belangrijk dat al deze informatie beschikbaar is” legt Suzanne uit. “Vaak kan je wel veel informatie op internet vinden, maar niet alles wat je leest is betrouwbaar of kloppend. Met mijn boek wilde ik van A tot Z alles in het boek hebben staan, zodat je hier als ondernemer zijnde altijd naar terug kunt pakken”. Doordat dit boek eind 2020 geschreven en gepubliceerd is, kan Suzanne met een gerust hart vertellen dat alles wat erin staat, op dit moment relevant is.

Arbeidsrelaties zijn net liefdesrelaties

In haar boek schrijft Suzanne: “Ik vergelijk arbeidsrelaties wel eens met liefdesrelaties”. Ik vond dit een interessante vergelijking. Suzanne legt uit: “In het begin van een liefdesrelatie is alles leuk en zit je natuurlijk op een roze wolk, net als je het moment waarop je met een nieuw personeelslid begint te werken. Maar, net als met liefdesrelaties moet je ook bij arbeidsrelaties vinger aan de pols houden en het leuk met elkaar hebben”. Daarnaast is het volgens Suzanne erg belangrijk om je zaken van tevoren goed te regelen. “Vaak kunnen mensen het zich niet voorstellen dat het ooit minder leuk zal worden, maar als dat wel zo is heb je in ieder geval alles vast staan”. 

Van zzp’er naar een team

Op dit moment heb ik ook geen personeel, maar staat dit wél op de planning. Dan ga ik als zzp’er naar een team. Daarnaast zijn er ontzettend veel ondernemers om mij heen die misschien ook wel die stap willen zetten. “Als zzp’er kan je zeker personeel aannemen, dit heeft niks te maken met de rechtsvorm van je bedrijf. Wel kan het interessanter zijn als je groter wordt, om over te stappen naar een BV. Maar dit heeft meer met aansprakelijkheid te maken”. Dan ga je echt als zzp’er naar een team.

Als je iemand in dienst wilt nemen, zijn er verschillende vormen. Zo kan je denken aan een stagiair, een uitzendkracht, iemand aannemen via payroll, een freelancer of zelf iemand in dienst nemen. Volgens Suzanne heeft elk dienstverband zijn voordelen en nadelen.

Stagiair aannemen 

Het voordeel van stagiaires is dat ze weinig kosten. Hierdoor denken veel ondernemers dat dit een makkelijke stap is om hun bedrijf uit te bereiden, maar volgens Suzanne is dit niet altijd zo. “Veel ondernemers zien stagiaires vooral als makkelijke en goedkope krachten, wat ze vaak ook zijn. Maar veel mensen vergeten snel dat een stagiair komt om te leren, en dat ze dus ook meer begeleiding nodig hebben. Bij een stagiair kan je geen hoge verwachtingen hebben, ze kosten vaak meer tijd dan dat het oplevert”.

Uitzendkracht/Payroll

“Voor het gemak neem ik deze 2 even samen” vertelt Suzanne. “Het verschil verschil tussen payroll en een uitzendkracht is dat je bij payroll zelf iemand uitkiest, en bij een uitzendkracht je iemand krijgt toegewezen”. Bij beide partijen heb je te maken met een derde partij. Volgens Suzanne kan dit voordelen, maar ook zeker nadelen hebben. “Vaak maken payroll bedrijven heel veel beloftes, maar als het puntje bij paaltje komt ben jij wel degene die verantwoordelijk wordt gehouden. Daarnaast komen er ook allerlei kosten bij kijken, wat payroll eigenlijk helemaal niet interessant maakt”. 

Een freelancer inhuren als zzp’er

Zelf werk ik op dit moment ook met een aantal freelancers. Ik vind dit erg fijn werken, maar ik ben wel benieuwd of het interessanter is om met mensen in dienst te werken. “Bij een freelancer is het vooral belangrijk dat je gelijk aan elkaar staat” vertelt Suzanne. “Als je een freelancer in dienst neemt, doe je dit om werk uit handen te geven. Een freelancer zal niet binnen jouw bedrijf aanwezig zijn en is geen personeelslid. Belangrijk bij een freelancer is ook dat je moet sturen op output en niet het proces er naar toe. Je kan niet bepalen op welke dagen/tijden de freelancer voor jou werkt, dat gaat in samenspraak. Belangrijker is dat je een moment afspreekt waarop de freelancer de output aanlevert, wanneer hij/zij dat gemaakt heeft is niet van toepassing”.

Als zzp’er iemand in dienst nemen

Iemand in dienst nemen heeft volgens Suzanne ook voor- en nadelen. “In Nederland is een ziek personeelslid erg duur. Dat is voor veel ondernemers ook een reden om voor een ander dienstverband te kiezen. Iemand in dienst neemt zo zijn verantwoordelijkheden en kosten met zich mee”. Volgens Suzanne is het belangrijk om na te gaan wat je zoekt in een personeelslid als je van zzp’er naar team wil gaan. Wil je wat werk uit handen geven en hoef je hier zelf niet de controle over, dan kan je waarschijnlijk beter kiezen voor een freelancer. “Het voordeel van iemand in dienst nemen is dat je een ander werkverband hebt. Als freelancers werk je gelijk aan elkaar, maar als werkgever en werknemer heb je een andere relatie waarbij 1 iemand de ander aanstuurt” Legt Suzanne uit. “Daarnaast heeft de werknemer vaak een groter verantwoordelijkheidsgevoel en heeft een betere inzet voor een bedrijf”. 

Er zijn dus een heleboel aspecten waar je rekening mee moet houden als je van zzp’er naar een team wil gaan. In het boek van Suzanne staat een hele fijne checklist die je als leidraad kunt gebruiken. Het boek is ontzettend fijn om te lezen én handig om af en toe naar terug te grijpen als je van zzp’er naar een team wil gaan. Je koopt ‘m hier.

De CEO chats podcast is er om jou een goede dosis motivatie, creativiteit en inspiratie te geven op het gebied van ondernemerschap. Claimy en haar ambitieuze vrouwelijke gasten delen in deze podcast bruikbare strategieën voor meer succes, sales, omzet, productiviteit en een ijzersterke marketing mindset. Alles om jouw business naar het volgende level te tillen!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT