fbpx

1 februari 2021

#10 Larissa Kaashoek over zichtbaarheid

LUISTER DEZE AFLEVERING OP SPOTIFY / APPLE / GOOGLE

In de aflevering van vandaag ga ik in gesprek met Larissa Kaashoek. Larissa staat bekend als videograaf die kwetsbare about video’s maakt van ondernemers. Zo heeft Larissa ook deze video van mij gemaakt.

De start van haar bedrijf

Larissa is heel geleidelijk in het vak videografie gerold. Zonder enige ervaring is ze begonnen met het maken van video’s voor klanten die ze via vrienden en familie kende. “Ik was eigenlijk heel naïef en impulsief, ik deed gewoon wat mij leuk leek.” Zo heeft Larissa de afgelopen jaren video’s gemaakt voor ondernemers, bedrijven, festivals en nog veel meer. “In de eerste 3 jaar deed ik niet echt aan marketing, ik plaatste af en toe hier en daar een video, maar ik had niet echt een doelgroep. Ik deed echt maar wat.” Maar, na 3,5 jaar ‘gewoon wat doen’ vond Larissa dat het tijd was om echt een richting op te gaan met haar bedrijf. Ze kreeg aanvragen van bedrijven waar ze niet gelukkig van werd.

Zelfontwikkeling

In de afgelopen 5 jaar hecht Larissa het meeste waarde aan haar eigen ontwikkeling. “Ik ben het meest gegroeid in de belemmerende overtuiging” legt Larissa uit. “Ik vond mezelf nooit goed genoeg. Ik deed altijd ontzettend hard mijn best om erbij te horen, en ik was bang dat mensen niet genoeg om mij gaven. Dat is wel echt een innerlijke strijd waar ik het afgelopen jaar aan heb gewerkt”.

Larissa haar lievelingsboeken om voor zelfontwikkeling zijn:

Het geluk in ondernemerschap

Voor Larissa zit het geluk in ondernemen dat ze vooral plezier heeft in het werk wat ze doet. Een tijdje voelde haar werk meer als een doel in plaats van een middel. Ze was alleen nog maar druk met het werk wat ze deed, en niet meer bezig met waarom ze nou zo graag ondernemer is. Het afgelopen jaar heeft Larissa hier wel een switch in gemaakt. “Voor mijn gevoel moest alles nu. Maar dat is natuurlijk niet zo. Bij mezelf is dit hier heel langzaam ingeslopen. Door thuis te werken pakte ik toch wat vaker mijn laptop, keek ik ‘s avonds toch nog even op mijn mail. En dat was niet het leven wat ik wilde. Ik hou juist van ondernemen omdat ik dan die vrijheid voor mezelf creëer, waardoor ik ‘s avonds nog kan surfen, tennissen of iets anders leuks kan doen”. Voor Larissa is deze rust dus ook belangrijk om productief te kunnen blijven. 

Marketingstrategie

Ook ben ik bij Larissa benieuwd hoe zij aan haar klanten komt, en wat haar marketingstrategie is. “Ik heb niet echt een strategie” vertelt Larissa uit. “Ik documenteer gewoon alles wat ik doe, en ik schrijf alles wat ik post echt vanuit mijn hart. Ik heb wel eens geprobeerd mijn content in te plannen, daarvoor vond ik Planoly wel heel fijn, maar ik merk dat ik veel beter vanuit mijn gevoel kan plaatsen.” Larissa deelt wat op dat moment goed voelt. Ze probeert wel op de angsten en vragen van haar klanten in te spelen. Zo haalt Larissa ook bijna al haar klanten uit haar eigen Instagram of via pagina’s die haar gemaakte video’s delen. Larissa haar ultieme tip om meer mensen via Instagram te bereiken is dat je vooral jezelf moet zijn en jezelf kwetsbaar moet durven opstellen. 

Tijdens het gesprek hebben Larissa en ik het over zichtbaarheid op Instagram. Veel van de vrouwen die ik coach geven aan het lastig te vinden om zichzelf op stories te laten zien omdat ze bang zijn voor de reacties, niet weten of ze wel goed genoeg zijn of gewoon niet weten wat ze moeten plaatsen. Larissa had hier in het begin ook erg veel last van. Als videograaf staat ze graag achter de camera. maar zichzelf op stories laten zien vond ze doodeng. Nu is Larissa dagelijks te zien op haar Instagram story en is volgens haar dit juist de manier om een klant connectie te maken. 

Larissa daagt jullie uit om deze week iets op je Instagram Stories te delen waar je onzeker over bent. Ze wilt dat je dit deelt, om vervolgens te zien hoeveel herkenning en erkenning je hieruit krijgt.

De CEO chats podcast is er om jou een goede dosis motivatie, creativiteit en inspiratie te geven op het gebied van ondernemerschap. Claimy en haar ambitieuze vrouwelijke gasten delen in deze marketing podcast bruikbare strategieën voor meer succes, sales, omzet, productiviteit en een ijzersterke marketing mindset. Alles om jouw business naar het volgende level te tillen!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT